Elektromágneses mező mérő, EMF450

Gyártó: Extech

Garancia: 2 év

Rendelési szám: 1491922

Rendelhető > 3-5 munkanap

104 990 Ft

db


Mágneses mező mérő, tesztelő

Elektromágneses mező mérő, EMF450

Színes TFT kijelző
3 mért érték egyidejű kijelzése
Egyszerű kijelzés színkódolt riasztás táblázattal

Az EMF450 mérőműszer egyidejűleg méri a mágneses mezőt, az elektromos mezőt és a nagyfeszültségű mező erősséget és azt ki is jelzi. A mértékegységet illetve a méréstípusokat az elektromos- és mágneses mező erősségének és a teljesítmény sűrűségének egységében fejezzük ki. Az EMF450 tökéletesen alkalmas mérésekre elektromos vezetékeknél, elektromos készülékeknél, ipari berendezéseknél, mobiltelefonoknál, bázisállomásoknál és mikrohullám szivárgásoknál.
Az EM450, 3 egyedi antenna érzékelővel rendelkezik a mágneses mező (EMK) mérésére.

Jellemzők:
Elektromágneses sugárzás
A mérőműszert a sugárzó, elektromágneses mezők kijelzésére használják, ott ahol mindig feszültség vagy áram, elektromos (E)- és mágneses (M) mező lép fel. Például ide tartoznak a rádió-, tévékészülékek és az elektromos vezetékek elektromágneses mezői.
Elektromágneses mező erőssége
Ez egy mezővektor, amely az erőt (F) mutatja egy eltűnő pozitív vizsgálati töltésű (q) egységében, osztva ezzel a töltéssel. Az elektromágneses mező erősségét volt / méter (V/m) egységben adjuk meg. Használja a közeli mező teljesítmény méréséhez az elektromágneses mező erősségének egységeit.
Mágneses fluxussűrűség (H)
Ez egy mezővektor, amely megegyezik a mágneses fluxussűrűség és a közeg permeabilitás hányadosával. A mágneses mező erősségét amper / méterben (A/m) fejezzük ki. Ez a mérés a közeli mező teljesítmény mérésére szolgál.
Teljesítmény sűrűség (S)
Energia felületegységenként a terjedés irányában. Ezt hagyományosan Watt / négyzetméter (W/m2) vagy felhasználóbarátabban milliwatt / négyzetméter (mW/cm2) egységben adjuk meg.
Az elektromágneses mező karakterisztikája
Az elektromágneses mező hullám formájában fénysebességgel terjed. A hullámhossz arányos a frekvenciával.
Amennyiben a távolság a forrástól kevesebb mint 3 hullámhossz, közeli mezőről beszélünk. Távoli mezőnél a távolság több mint 3 hullámhossz. A közeli mezőben az elektromos (E) és mágneses (H) mező erőssége nem állandó. Ezért ezt egyenként kell mérni. A távoli mezőben lehetőség van a mező méretének mérésére és a továbbiakat ennek megfelelően kiszámítani.

Adatrögzítés (HOLD)
Beállítható lekapcsolás automatika (APO)
Beállítható nyomógomb‐/riasztáshang
Angol menünyelv, átkapcsolható kínaira, japánra, spanyolra
Kiválasztható mágneses fluxussűrűség mértékegység: Gauß (mG) vagy Tesla (μT)
Elektromos térerősség: V/m
Nagyfeszültségű mező erősség mértékegységének kiválasztása: (μW/m² - mW/m²) (μW/cm²) (mV/m - V/m) (mA/m) (dBm)
Alacsony frekvenciás EMK mérések: Egyéni és egyesített XYZ axiálisok
Mérési érték:
Nagyfrekvenciás EMK mérések
HF előzmény adatok max. 20 csoport.
Elemállapot kijelzés
Külső USB-s tápellátás lehetséges (mini USB-s csatlakozó)

Műszaki adatok:
Frekvenciatartomány: 50 MHz - 3,5 GHz · Kijelző: Színes TFT · Mágneses fluxussűrűség: 200 µT · Mágneses mező analizáló készülék típus: Mágneses mező analizáló · Méret, hossz: 115 mm · Méret, szélesség: 60 mm · Súly: 120 g · További műszaki adatok: Mágneses fluxussűrűség mérési tartomány: 1 - 200 µT/1 - 2000 mG · Elektromos mező mérési tartomány: 50 V/m - 2000 V/m · Nagyfrekvenciás mező erősség mérési tartomány: 0,02 μW/m² - 554,6 mW/m², 0,02 μW/cm² - 55,4 μW/cm², 36,1 mV/m - 14,46 V/m, 0,02 mA/m - 38,35 mA/m, ‐51 dB - 16 dBm · Tápellátás: 3 db mikroelem (AAA) (vele szállítjuk)

Szállítás tartalma:
Elektromágneses mező mérő · 3 db mikroelem · Használati útmutató.